Over het Wit-Blauw Vleesbedrijf

Het landbouwbedrijf werd in 1991 overgenomen van de ouders van Piet. Het bedrijf was toen gemengd akkerbouw – melkvee en vleesvee bedrijf. In 2005 werd beslist het melkvee te verkopen en werd gestart met de hoevewinkel voor vleesverkoop, dit om zo weinig mogelijk tussenschakels te hebben en de mensen zo vers mogelijk kwaliteitsvlees aan te bieden.

Over het Wit-Blauw Vleesbedrijf
Over onze hoeveproducten

Over onze hoeveproducten

Bij de start in 2005 werd enkel het versneden rundvlees verkocht. Het assortiment werd geleidelijk uitgebreid. Momenteel is er keuze uit een 35-tal producten, waaronder een uitgebreid barbecue pakket.

Wat is Wit-Blauw vlees?

Door een natuurlijke selectie zijn de Belgische rundveehouders erin geslaagd een uniek dier met unieke genen te creëren. Het Belgische Wit-Blauwe rund nam de vaandel over van het Belgische trekpaard en bezorgt ons land naam en faam over de hele wereld.

In alle delen van de wereld, (Amerika, Azië, Oceanië, ...) verwacht men van het Belgische Wit-Blauwe ras dat hij zijn stempel drukt op allerlei kruisingen o.a. Holstein, Zébu, Angus, Hereford. Deze kruisingen zorgen er o.a. voor dat 31,2 kg meer vlees en 25,1 kg minder vet wordt geproduceerd dan bij de gemiddelde Angus of Hereford.

Wat is Wit-Blauw vlees

Het moderne Belgisch Wit-Blauwe dier onderscheidt zich op volgende punten:


  • zeer hoge natuurlijke spierontwikkeling
  • grote uniformiteit onder de dieren
  • zijn groot formaat en goede vruchtbaarheid
  • zijn mogelijkheid om jong rundvlees te produceren
  • zijn voederefficiëntie bij het vetmesten. Daar Belgisch Wit-Blauwe dieren een hogere voederefficiëntie en een tragere stofwisseling hebben, stoten ze minder stikstof uit dan andere rassen wat ecologisch een voordeel is
  • zijn aangenaam karakter